Skip to content

Decorarea petrecerii de Baby Shower: cum să organizezi și să decorezi o petrecere pentru copil

În această secțiune vă aducem una dintre cele mai la modă petreceri pentru viitoarele mame și tați. O tradiție americană care străbate multe alte țări. Aici urmează să vă spunem ce este un Baby Shower și cum să îl organizăm și totul  despre modul de decorare a unui Baby Shower. Bebelușul tău va avea parte de cea mai bună petrecere de bun venit!

Ce este un Baby Shower?

Un Baby Shower este o petrecere pentru a sărbători sosirea unui copil. Este o tradiție care vine din Statele Unite, deși cu secole în urmă au avut loc întâlniri între mame experte și o viitoare nouă mamă, în care acestea au ajutat-o și i-au dat sfaturi utile cu privire la ce urma să vină.

În principiu, Baby Shower-urile au fost petreceri pentru mama copilului, organizate de prietenii sau familia ei. Prin urmare, a fost o petrecere eminamente feminină. Dar tot mai mulți părinți și prieteni se alătură acestor petreceri și ambii părinții organizează Baby Showers pentru a sărbători sarcina cu cei mai apropiați prieteni.

În mod normal, se face, de obicei, în ultimul trimestru de sarcină, iar cadourile utile sunt făcute pentru mame și tați, în timp ce toată lumea se bucură de dulciuri bune și se distrează cu diferite jocuri. Deși în funcție de țară există multe variații.

Cum sa organizezi o petrecere de Baby Shower?

Există mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când organizăm un Baby Shower:

    • Creați și trimiteți invitații: primul lucru pe care trebuie să îl facem este să invităm prietenii și familia care participa la petrecere. Pentru aceasta putem proiecta câteva invitații frumoase și simple cu data, ora și locul evenimentului. Desigur, cineva ar trebui să fie responsabil de a-i aduce pe musafiri.
    • Pregătirea alimentelor și băuturilor:acestea sunt, de obicei, petreceri care au loc în mijlocul după-amiezii, astfel încât dulciurile sunt de interes principal. Cupcakes, produse de patiserie, dulciuri, chiar și niște tort. Să bea apă, băuturi răcoritoare, cafele etc. Toate acestea le putem prezenta cu un bun design de culori similare cu decorul pe care îl vom alege ulterior. Farfurii, pahare, fețe de masă, șervețele … totul poate merge bine împreună. La Funidelia avem tot ce ai nevoie, plus unele suplimente, cum ar fi această bază pentru cupcakes sau toppers pentru cupcakes, prăjituri …
    • Joacă jocuri cu oaspeții: ceva foarte obișnuit este ca jocurile să fie jucate printre cei prezenți. Tema este complet liberă, deși este legată de obicei de sarcină. De exemplu, unele jocuri uzuale încearcă să afle dimensiunea burticii femeii, să concureze pentru a vedea cine este cel mai rapid care bea un biberon sau orice cu tema sarcinii, bebelușilor etc.

În sfârșit, deși nu o includem aici, importanța unei bune decorațiuni a Baby Shower-ului este evidentă. Acest lucru ar trebui să fie distractiv, dar simplu și avem multe opțiuni. Prin urmare, am realizat o secțiune întreagă pentru a vorbi despre cum să decorați o astfel de petrecere.

Decorarea pentru Baby Shower

Unul dintre momentele cu care vă veți distra, cu siguranță, este în timp ce pregătiți decorarea Baby Shower-ului. Decorarea este aproape cea mai importantă și în Funidelia, unde avem o secțiune largă de decorații pentru Baby Shower, cu tot ceea ce trebuie pentru a sărbători o petrecere minunată. Dar haideți să mergem pas cu pas savurând acest moment minunat. Iată aici tot ce aveți nevoie:

  • Alegerea culorilor: primul lucru pe care trebuie să îl decidem sunt culorile petrecerii. Putem merge la culorile tipice în funcție de sexul bebelușului: roz dacă este fată sau albastru dacă este băiat. Însă, dacă nu vă plac, putem căuta un decor combinat de diverse culori și să căutăm ceva generic, cum ar fi un decor alb, violet, galben … În orice caz, avem toate decorațiunile și ustensilele necesare pentru Baby Shower.

    • Decorarea cu baloane: putem plasa diferite tipuri de baloane, cu mesaje distractive de genul „Este o fată” sau „Este un băiat”, unele mai generice precum „Baby Shower” sau dacă încă nu doriți să dezvăluiți genul, puteți găsi și baloane cu mesajul „Baiat sau fata?” în culori roz și albastru. O altă opțiune bună, dacă sarcina se află în ultimul trimestru și ați decis deja numele, este să plasați numele copilului folosind diverse baloane cu folie.

    • Decorarea mesei: pe lângă tacâmurile, ochelarii sau fețele de masă despre care v-am spus deja, putem așeza și câteva detalii decorative. Câteva exemple sunt acest topper tort pentru Baby Shower, piese centrale în formă de sticlă, decorațiuni de masă sau suzete colorate.

    • Plasați ghirlande: nu pot lipsi ghirlandele pentru a decora petrecerea într-un mod minunat. Există multe opțiuni pentru a alege ghirlandele care vă plac cel mai mult. De la ghirlande mai generice care se potrivesc cu restul culorii decorației pentru Baby Shower la ghirlande specifice pentru acest tip de petreceri, cu sintagma BABY SHOWER în mare, cu diferite tipuri de decorațiuni atârnate de la „este fată” sau „este băiat” sau prin bannere metalice.

    • Pregătiți cadouri pentru oaspeți: deși știm deja că este vorba de oaspeții care oferă cadouri viitorilor părinți, este un lucru frumos să aveți unele amintiri cu oaspeții, chiar dacă este un suvenir pe care îl pot lua. Pentru aceasta, puteți alege câteva cutii de cadouri frumoase, într-un format generic de cutie, dar cu puncte frumoase, sau ceva mai original, cum ar fi cutiile cadou în formă de cărucior pentru copii.

    • Completați decorarea cu câteva dichisuri: pentru a pune capăt decorării noastre pentru Baby Shower, putem adăuga câteva decorațiuni suplimentare. Ca autocolante sau, ceva ce ne place, o carte de oaspeți agățată în care oaspeții se pot semna, lăsând o amintire frumoasă pentru copilul care va veni.

Petreceri „Gender Reveal”

Un nou format de baby shower, care devine din ce în ce mai frecvent. Este vorba despre organizarea petrecerii, de către părinți, pentru a face public sexul copilului. Oaspeții nu vor ști nimic despre nimic până când nu ajung la casa sau locul de desfășurare.

Organizarea și decorarea este similară cu ceea ce am văzut anterior, deși ne putem concentra mult mai mult pe sexul copilului. Sau nu, putem crea, în același mod, un mediu generic și nu putem ajunge până la sfârșit, în fața lui- un joc de indicii…Există multe opțiuni!

Este un… Copil!