Skip to content

Ce cadou poți face unui fan de supereroi, seriale sau videojocuri de Crăciun?

Se apropie Crăciunul și cu el lungile căutări după cadoul perfect pentru cei dragi nouă, iar cu toții știm că nu e atât de simplu să găsești „acel” cadou care să le bucure inima.

Facem cadouri pentru a arăta persoanelor din viața noastră cât sunt de importante pentru noi. Încercăm să surprindem cu un cadou original, ceva care acea persoana întotdeauna și-a dorit sau să-i facă plăcere să îl primească.

Așadar, în funcție de gusturile sale începem să căutăm “cadoul ideal”.

Dacă trebuie să faci un cadou cuiva căruia îi plac supereroii, filmele sau serialele TV, videojocurile sau cuiva cu suflet rock sau metal, ai noroc. În acest moment avem o amplă ofertă de articole de merchandise pentru urmăritorii și colecționarii acestor tipuri de mărci sau personaje. Numărul acestor articole geek cresc de la an la an cu noi produse, noi modele și noi licențe pe care orice “fan” și-ar dori să le adauge colecției sale.

Datorită filmelor cu supereroi, universul de comics a reușit să ajungă la un public mai mare și este posibil să vedem pe oricine cu un tricou Batman. Fanii Star Wars pot pregăti gofres cu forma căștii lui Darth Vader. Orice gamer ar schimba o “llama” doar pentru a putea obține o replică a cornului de unicorn Fortnite.

Fanii Harry Potter se îmbracă cu fularul casei Hogwarts când vine iarna, iar urmăritorii serialului Game of Thrones, Stranger Things sau Rick & Morty fac colecții cu fel de fel de gadget-uri cu imagini sau fraze ale personajelor lor preferate.

Fii atent, deoarece în acest articol îți vom prezenta care sunt tendințele și noutățile momentului, și care sunt cele mai bune idei de cadouri pentru acești fani, oricare ar fi bugetul tău.

Care sunt licențele care plac mai mult?

Harry Potter a fost detașat tematica preferată al anului trecut pentru cadourile de Crăciun, peste videojocurile Minecraft, Disney, Star Wars sau chiar peste supereroi.

Dacă trebuie să faci cadou unui adult, nu există mari diferențe între tematicile care atrag mai mult bărbații sau femeile. Harry Potter, Supereroii, Pokemon, Super Mario Bros și Game of Thrones sunt pe placul amândurora fără diferență. Totuși, femeile tind să prefere mai mult Disney, Legend of Zelda și Să-nceapă Aventura, în timp ce bărbații preferă Star Wars, Rick & Morty și Assassin’s Creed.

În schimb, publicul infantil are gusturile mai variate. Deși Harry Potter, supereroii de la Marvel sau DC Comics, Disney și instalatorul Super Mario Bros de asemenea au succes printre copii, cei mici se simt atrași și de licențe precum Patrula Cățelușilor, Aventurile lui Ladybug, PJ Masks sau Fortnite.

Harry Potter: merchandise pe care niciun “muggle” nu-l va înțelege

Obiectele celui mai faimos mag din universul magic sunt opțiunea preferată, în plus este una dintre licențele cu cea mai mare varietate de produse: haine și accesorii, căni, halate de baie, tunici și fulare ale Caselor Hogwarts, figurine și calendare advent Funko Pop!, și multe alte articole de colecție care cuprind de la baghetele personajelor, vitrine luminate, la un snitch auriu sau pelerine de invizibilitate pregătite pentru a te ajuta să dispari când va fi necesar.

Niciun “devorator al morții” nu va rezista articolelor de merchandise Harry Potter!

Minecraft: cadouri pentru cei mai “pătrățoși”

Publicul infantil este protagonistul de Crăciun și cine crede că acest tip de cadouri “nu este pentru ei”, greșește. Minecraft, unul dintre jocurile cu cea mai mare audiență infantilă alături de Fortnite, a fost licența de videojocuri cea mai dăruită anul trecut și tendința continuă, având în vedere faptul că pentru întoarcerea la școală a fost una dintre preferatele celor mici pentru rechizitele școlare.

Ghiozdane, șepci, tricouri și orice fel de accesorii din “lumea blocurilor” precum portofele sau brelocuri, sunt unele dintre produsele cele mai vândute de această licență.

Supereroi: merchandise pentru cei buni și cei răi

Dacă trebuie să faci cadou unui fan Marvel sau DC Comics, articolele de merchandise cu supereroi sunt un pariu câștigat. Anul trecut cu premiera filmului “Avengers: Infinity War” (și Endgame în 2019), cadourile Marvel au fost cele mai de succes printre urmăritorii de supereroi.

Tricouri și hanorace, căni, șepci, halate… sunt unele din produsele alese când vine vorba de cadouri. Cei mai experți în materie de supereroi sigur vor fi încântați de figurinele Funko Pop!: figurine din vinil a fiecărui personaj cu ediții speciale de costume sau filme. Iar dacă dorești să surprinzi un adevărat pasionat al universului Marvel sau DC Comics… replicile pentru colecționari vor fi pe placul său: Mănușa Infinitului (sau cea a lui Iron Man), o mască Batman…

Rick & Morty: cadouri pentru cei mai ireverențioși

Dacă vreodată ai auzit pe cineva strigând “Wubba lubba dub dub”, înseamnă că e un fan al serialului animat Rick & Morty. Chiar dacă e animat, nu înseamnă că este adresat doar publicului infantil, dimpotrivă. Umorul și personajele sale politically incorrect, l-au transformat într-un serial la modă în perioada sărbătorilor în 2018. Anul acesta cu premiera sezonului 4, se prevede că va contiua să fie una dintre licențele preferate când vorbim de cadourile publicului tânăr de Crăciun.

Căni, ediții speciale Funko Pop! precum Pickle Rick sau Mad Max Rick, tricouri și hanorace cu cele mai faimoase fraze ale lui Rick sau cunoscute scene din serial, sunt cele mai cerute produse.

Disney: cadouri dintr-o lume plină de magie

Dacă există vreo licență care să fie pe placul oricărui public, aceea este fără îndoială Disney. Această companie este o expertă în a crea o lume de merchandise în jurul filmelor sale clasice (chiar mai mult în ultimii ani cu debutul cinematografic cu personaje reale a versiunilor clasice precum Cenușăreasa, Frumoasa și Bestia sau Aladdin).

Există o mare varietate de articole Disney pentru a dărui fanilor de toate vârstele și urmăritorilor tuturor filmelor: Prințese și Inamice Disney (pentru că și “fetele rele” sunt îndrăgite), Mickey și Minnie, Toy Story, Regele Leu…

Produsele cele mai dorite sunt de tot felul, de la articole pentru casă precum căni sau veioze de colecție, la tricouri pentru adulți și copii.

De asemenea jucării de pluș adorabile care rivalizează cu figurinele Funko Pop! ale celor mai emblematice personaje.

Iar când ne gândim la cei mai mici: rechizite școlare ca ghiozdane cu și fără rotile, penare, caiete… Anul acesta, cu premiera Frozen 2 atât de aproape de Crăciun, posibilitățile de a face cadou articole de merchandise cu această licență, se multiplică. Elsa și Anna, vor fi cele mai dorite personaje de către copii în perioada de sărbători.

Ce produse de merchandise ne plac mai mult?

Bazându-ne pe vânzările de anul trecut din perioada sărbătorilor, am recopilat care au fost cele mai plăcute cinci produse de către publicul adult.

Fularul Gryffindor al lui Harry Potter

Preferatul oricărui “potterhead”. Cu un roșu scarlat și auriu, culorile oficiale Gryffindor, și scutul cu leu al cunoscutei case Harry Potter.

Cana Chip din Frumoasa și Bestia

Cea mai adorabilă, dulce și drăgălașă căniță de ceai pe care ai putea să o întâlnești vreodată. Nu îi lipsește niciun detaliu. Cea mai dorită de orice fan al Universului Disney.

Trandafirul fermecat din Frumoasa și Bestia

O vitrină luminată care conține trandafirul care l-a fermecat pe prințul din Frumoasa și Bestia. Dacă vrei să îl faci cadou cuiva, ar fi bine să te grăbești înainte să-i cadă ultima petală.

Ghiozdanul Minecraft Creepy Creeper verde

Un ghiozdan practic pentru a merge la cursuri, în călătorii sau excursii. Cu o mulțime de compartimente pentru caiete, laptop sau chiar “pickaxes”.

Cana Rick & Morty care își schimbă culoarea

O cană care pe lângă faptul că este practică, este și foarte originală. Desenul se schimbă atunci când o umpli cu o băutură caldă.

După cum am specificat mai sus, publicul infantil are alte preferințe față de adulți.

Set de căciulă și mănuși Gryffindor Harry Potter

Dacă fularul Gryffindor a fost unul dintre cadourile top între fanii adulți Harry Potter, acesta a fost articolul ales pentru “elevii din primul an” de la Hogwarts.

Căciula lui Pisoi din PJ Masks

PJ Masks sunt unii dintre supereroii favoriți a celor mai mici. Această căciulă o să le țină de cald în timp ce se vor juca cu prietenii lor luptând împotriva lui Romeo.

Tricou Fortnite Dancing

Unul din aspectele cele mai originale din Fortnite, sunt dansurile sale, care sunt atât de îndrăgite de cei mai mici: “floss”, “dab”, “take the L”…

Ghiozdan școlar The Avengers

Micilor fani a celui mai faimos grup de supereroi, le-au plăcut acest ghiozdan pentru a înfrunta în fiecare zi școala cu la fel de multă forță precum Căpitanul America, Hulk sau Thor. Atenție! Acest ghiozdan este reversibil.

Hanorac Batman pentru copii

Iar pentru urmăritorii supereroului din Gotham, nimic mai bun decât un hanorac pentru a combate inamicii și frigul. Vor fi foarte încântați de gluga cu mască Batman.

Iar dacă cadoul este pentru cineva care îndrăgește toate aceste licențe, sau poate cineva care deja și-a început colecția, atunci replicile oficiale sunt o idee foarte bună. Este vorba despre recreații fidele ale obiectelor utilizate în filme sau videojocuri. Sunt articole exclusive care nu stau la îndemâna oricui. Din nou, replicile relaționate cu Harry Potter sunt cele mai vândute:

Bagheta Harry Potter

Se spune că “bagheta își alege magul”, dar adevărul este că noi avem o predilecție către aceasta. Autentica baghetă Harry Potter. Dat fiind faptul că nu este făcută din vâsc și nici nu are pană de phoenix în interior, nu putem garanta că vrăjile tale vor avea succes. Dar de un lucru poți fi sigur, și acela este bucuria persoanei când va primi această baghetă de Crăciun.

Mănușa Infinitului a lui Thanos

O replică în mărime reală și plină cu detaliile Mănușii Infinitului pe care o poartă Thanos în Infinity War. Cu degete articulate, lumini și sunet… Ceva pe care orice fan MCU ar dori să o adauge colecției sale. Este un articol atât de prețuit de fanii MCU încât dispare atât de repede cât “ai pocni din degete”.

Târnăcop Unicorn Curcubeu Fortnite

Ca și ieșit dintr-un curcubeu, acest Târnăcop de Unicorn este o replică fidelă a unuia dintre cele mai râvnite obiecte Fortnite. Nu îi lipsește niciun detaliu, iar dacă acest lucru nu este un motiv suficient pentru a-l dărui unui gamer, vine cu rotile care se mișcă și mult sclipici direct din lumea unicornilor.

Care este bugetul tău?

Bugetul este unul dintre factorii care ne limitează atunci când dorim să facem un cadou. Uneori vine marcat de regulile jocului, ca în cazul “Prietenului Invizibil”. De aceea nu trebuie să îți faci griji, deoarece există o mare varietate de cadouri geek care se ajustează la orice fel de buzunare și bugete.

Aici îți prezentăm câteva sugestii.

Cadouri cu mai puțin de 100 RON

Dacă bugetul tău este mai limitat sau vei participa la “Prietenul Invizibil” la birou sau cu prietenii tăi, avem diferite propuneri de cadouri originale și haioase dar și foarte accesibile. De la accesorii de haine (brelocuri, șosete, lenjerie intimă, șepci…) la articole pentru casă sau birou (pernuțe, căni, Funko Pop!…).

De asemenea pentru mai puțin de 100 RON, vei găsi multe idei de articole de merchandise pentru copii precum: tricouri sau hanorace, penare, caiete și ghiozdane, pijamale…

Cadouri cu mai puțin de 200 RON

Dacă dispui de un buget un pic mai mare și vrei să faci un cadou diferit, există multe opțiuni pentru a surprinde cu un cadou diferit și pe care orice fan și-ar dori să-l aibă.

Ediții speciale de Funko Pop!, replici de fulare sau baghete pentru “potterheads”, figurine de colecție din seriale TV, filme și videojocuri, tricouri și hanorace, halate de baie, portofele și portmonee, veioze, bijuterii, genți, jucării de pluș…

Dacă vrei să faci cel mai geek cadou de Crăciun, nimic mai bun decât unul dintre aceste pulovere de Crăciun sau “ugly sweaters”. Sunt foarte la modă și nu există cină de sărbători cu colegii de muncă sau prietenii din care să lipsească aceste pulovere. Cu motive de Crăciun sau cu personaje din videojocuri cunoscute și supereroi precum Deadpool, Super Mario Bros sau Pikachu.

Cadouri cu mai mult de 200 RON

Dacă pentru tine bugetul nu este o problemă și vrei să faci cel mai tare cadou, aceste propuneri cu siguranță vor fi un succes garantat. Special gândite pentru colecționari și adevărați fani care nu se mulțumesc doar cu tricoul filmului sau videojocului său preferat.

Aici vei găsi idei atât de diferite și originale precum: jocuri de masă clasice ca Monopoly sau Risk inspirate din Game of Thrones, Stranger Things sau Rick & Morty, electrocasnice Star Wars ca prăjitorul Darth Vader, Calendare Advent Funko, pelerina de invizibilitate Harry Potter sau replici atât de exclusive ca Mănușa Infinitului.

Lista noastră de dorințe pentru Crăciun

Dacă după toate aceste idei de cadouri geek pentru iubitorii de filme, videojocuri sau supereroi, încă mai ai îndoieli despre care este cea mai bună opțiune, îți lăsăm aici lista noastră de dorințe, bazată pe ultimele tendințe ale pieței. Sigur nu vei da greș!

Pentru potterheads

O veioză în formă de vitrină cu snitch-ul auriu pe care Harry Potter l-a prins în primul meci de quidditch, este un cadou perfect pentru a decora orice raft.

Dacă trebuie să faci un cadou unui potterhead cu un spirit al Crăciunului dezvoltat, nimic mai bun decât un calendar Advent cu figurine Funko Pop! de la Harry Potter, pentru a face mai plăcută așteptarea sărbătorilor. Este ediția Marelui Bal de Crăciun care se sărbătorește la Hogwarts în timpul Tuneului celor 3 Magi!

Pentru autenticii iubitori Harry Potter, Pălăria Magică nu poate lipsi din colecția lor. Vorbește la fel ca adevărata Pălărie Magică… cărei Case magice ai vrea să aparții?

Pentru cei care tot timpul au visat să călătorescă în timp, poate vor reuși cu autenticul colier Clepsidra Timpului al lui Hermione. Amintește-ți să dai o oră înapoi de fiecare dată când o întorci.

Pentru iubitorii de Star Wars

Cu premiera Episodului IX, puțin înainte de Crăciun, revine și nostalgia fanilor Star Wars. Există tot felul de gadget-uri și articole relaționate cu “Forța” pe care toți fanii Star Wars (atât a filmelor noi cât și a celor clasice) și-ar dori să le aibă.

Un călduros halat jedi sau Yoda întotdeauna este o bună opțiune pentru a dărui acelor fani Star Wars mai friguroși.

Pentru un maraton de filme Star Wars, ca și pregătire pentru a vedea Episodul IX, fără îndoială un aparat de popcorn cu formă de Stea a Morții, îi vor lăsa cu gura deschisă.

Iar pentru cei care visează la galaxii foarte îndepărtate, o veioză decorativă cu casca lui Darth Vader este ce au nevoie.

Pentru gamers

Dacă cadoul tău este destinat unui fan Pokemon, ai multe alternative care îl vor încânta: căni pokeballs, jucării de pluș Pikachu… chiar și șapca lui Ash Ketchum, pentru un adevărat “Antrenor Pokemon”.

Pentru “minecrafters”, un ghiozdan pentru toate materialele de colecție ale jocului… sau orice altceva doresc.

Pentru Disney lovers

Dacă există o tematică Disney care va avea succes anul acesta de Crăciun, aceasta este Frozen 2. Și nu doar pentru articolele de merchandise din jurul acestui film, ci și costumele personajelor. Filmul este unul dintre cele mai așteptate încă de la anunțul făcut în 2015, în care se preciza că va exista o a doua parte, iar noile rochii Elsa și Anna vor fi în capul listei de dorințe al publicului infantil Crăciunul acesta.

Anul acesta am văzut cum mari clasici Disney precum Aladdin sau Regele Leu s-au transformat în filme cu personaje reale, și nu doar animate.

Covorul Magic al lui Aladdin de asemenea sosește pentru a rămâne în casele iubitorilor Disney, dar de data aceasta în forma unui original prosop. Plin de culori și cu ciucurii care îl caracterizează.

Pentru iubitorii Regelui Leu, care au nevoie de o cafea în fiecare dimineață… nimic mai bun decât această simpatică cană Simba.

Pentru un cadou de neuitat, aici o găsiți pe Doamna Potts și Chip, cele mai adorabile personaje din Frumoasa și Bestia. Cu toate detaliile și atât de autentice, vor părea că prind viață în orice moment.

Simpatic și pus pe șotii, la fel ca originalul. Așa este jucăria de pluș al celui mai drăgălaș extraterestru Disney, Stich.

Pentru fanii de supereroi și inamici

Fanii care nu mai pot aștepta până la următorul film cu supereroi, se pot consola cu acest Calendat Advent Funko de la Marvel. În fiecare zi pot descoperi o figurină Funko Pop! a personajelor de neuitat de la Marvel.

Pentru fanii a căror inimioare s-au frânt cu finalul din Endgame… Mănușa lui Iron Man poate îi vor ajuta să treacă peste acesta.

Iar pentru aceia care preferă figurinele din clasicii comics, acest tricou cu ilustrații originale din The Avengers va fi cadoul perfect.

Există o mulțime de propuneri și alternative pentru fanii de orice fel. Dacă în acest articol nu ai găsit ceea ce căutai, poate se află în secțiunea noastră de cadouri și merchandise geek.

Metodologia

Pentru elaborarea informațiilor propuse în acest articol au fost utilizate date din vânzările Funidelia între noiembrie și decembrie 2018 și 2019 din diferite țări europene.