Skip to content

Costum Catrina: moartea cea mai frumoasă

Provine din folclorul mexican, iar costumul Catrinei a devenit deja popular în toată lumea. O vedem pe tatuaje, pe obiecte decorative și, desigur, de Halloween. Aceasta este Catrina sau „moartea mexicanului”, deși în țara respectivă reprezintă mai mult decât atât.

Este o figură care a fost creată de caricaturistul și ilustratorul José Guadalupe Posada, iar numele său original a fost «La calavera garbancera». Garbancerii erau indigeni care au plecat de la vânzarea porumbului la vânzarea de năut pentru că doreau să fie mai europeni și le-au negat cultura și rasa. Imaginea sa este legată de Ziua Morților, deși se referă de fapt la alte situații sociale de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

De aceea, Catrina este critica acelor mexicani fără resurse cărora le plăceau să prefacă un stil de viață mai tipic Europei, dar care nu le corespundea cu adevărat. Prin urmare, acest personaj nu poartă haine ca atare, ci este reprezentat ca un schelet.

Apariția care o caracterizează pe Catrina și pe care o știm cu toții a fost opera muralistului Diego Rivera, care a pictat-o în acest fel pe muralul „Visul unei duminici după-amiază în Alameda Central”. Și tocmai acest artist l-a numit „Catrina”.

Și așa a apărut recenzia noastră despre istoria Catrinei! Interesant, nu?

Dar mergem cu ceea ce ne place cel mai mult: costumele Catrinei și Ziua Morților. Sunt costume colorate și foarte colorate și te vor transforma într-un craniu mexican autentic în acest Halloween care vine. Fii atent pentru că îți vom spune tot ce trebuie să știi despre cum să te deghizezi ca un craniu Catrina.

Costumul Catrinei

Începem cu mai multe propuneri de costume și rochii de craniu Catrina pe care le puteți purta de acest Halloween.

Există mai multe tipuri, de la cele mai elegante, ca primele apărute în satirile ziarelor, până la unele pe care le poți proiecta printr-un costum de schelet pentru femei și o fustă de tul, de exemplu.

De asemenea, te poți îmbrăca ca un cuplu elegant de cranii mexicane în Ziua Morților.

Complementele

Accesoriile sunt esențiale în costumul Catrinei. Nu poți uita să porți o perucă neagră și nici florile caracteristice pe care acest personaj le are întotdeauna pe cap. Purtați cercei frumoși, ciorapi osoși și bucurați-vă de cea mai înspăimântătoare noapte a anului!

Machiajul Catrinei

Machiajul tău de Halloween va fi unul dintre cele mai importante aspecte ale costumului tău. Înainte am văzut că puteți purta o mască care vă completează costumul, dar vă încurajăm să vă realizați propriul machiaj. Și noi vă ajutăm cu asta.

Nu toate Catrinele sunt egale; unii poartă flori, alte cruci … Pentru a vă inspira și a putea crea cel mai special costum de craniu mexican, vă lăsăm cu acest tutorial de machiaj al Zilei Morților, realizat de Sara G., astfel încât să puteți vedea cât de frumos puteți realiza un machiaj spectaculos.

Luați aminte! Veți avea nevoie de vopsea de diferite culori, în special de alb și negru, și o puteți completa cu genele false și aplicații strălucitoare pe frunte sau flori, de exemplu.

Aveți deja toate elementele pregătite pentru aspectul dvs. Catrina și Ziua morților pentru a arăta spectaculos acest Halloween. Colorați noaptea și petreceți o seară de moarte!

Horror is fun!