Skip to content

Dacă vrei să fii cel mai tare clovn, fă-o bine: Îți prezentăm Costumul de Clovn!

Cum să te îmbraci ca un clovn?

Bine ati venit la circul Funidelia! Dacă vă place să te îmbrăcați și iubiți să „faceți pe clovn-ul”, vă aflați în locul potrivit, aici vă vom ajuta să proiectați cel mai bun costum de clovn pe care vi-l puteți imagina.
Pentru carnaval sau Halloween, costumele de clovn sunt întotdeauna o decizie înțeleaptă și pentru aceasta vom vedea cum alegem costumul perfect, cum se face machiajul de clovn, ce accesorii sunt esențiale… O să-ți spunem chiar și cum să devii un clovn ucigaș diabolic la cele mai terifiante petreceri.
Circul a fost întotdeauna scena naturală a clovnilor și toți avem un clovn înăuntru nostru, chiar dacă nu credem. În zilele noastre nu este dificil să găsim unul dintre aceste personaje prin centrul orașelor mari, întotdeauna dispus să facă copiii și chiar persoanele în vârstă să zâmbească.

Și, desigur, îmbrăcat ca un clovn, este cel mai distractiv! Cel mai bun lucru din toate, puteți face toate acele glume pe care  le-ai „îmbrăca normal” fără a avea teama de ridicol și rușine.

Inspirații pentru costumul tău de clovn

Sunt multe opțiuni pe care le găsim ca un clovn. Cel mai bun dintre toate, puteți găsi costume pentru întreaga familie, copii, bărbați, femei … și chiar costume de clovn pentru bebeluși. Cel mai important lucru este de a alege costumul care vă place cel mai mult și vă propunem mai multe tipuri:

    • Costum de clovn de circ: e cel mai cunoscut tip de clovn. Clovnul de circ este îmbrăcat în haine de diferite culori foarte țipătoare, cu pantaloni largi și tricouri. Pot purta veste, bretele, papion, pălărie… și, desigur, pantofi mari și alte accesorii cum ar fi o peruca colorată sau un nas mare roșu. Acest costum de clovn elegant sau acest costum de clovn pentru fete, sunt două exemple bune de clovni de circ.

    • Costum arlechin: Arlechinii au fost personaje care au apărut în „Commedia dell’arte” italiană a secolului al XVI-lea. Erau personaje îmbrăcate în costume făcute de rămășițe de haine diferite. Treptat, vestimentația sa a fost derivată în costume alb-negru în care predominau romburile.

    • Costum de bufon: un concept similar cu arlechin, deși cu un aspect mai distractiv și dinamic. Ei au fost clovnii din Evul Mediu care au amuzat curțile regilor și nobililor din acea vreme. Ei purtau, de obicei, costume viu colorate și pălării mari cu clopoței și foarte distractive.

    • Costume de clovn celebre: Mulți clovni pe care i-am întâlnit în film și televiziune, unele dintre ele ca Pennywise de la „It”, clovnul Krusty Simpsons sau Joker însuși, au marcat copilăria noastră și adolescența. De exemplu, puteți găsi costumul „It The Movie”, în alb și roșu, arătând ca un arlechin sau clasicul costum Pennywise, un costum complet galben și vestă neagră, violet și verde.

      Același lucru este valabil și pentru Joker, așa cum avem costumul Joker- Cavalerul Negru, în celebrul său costum violet cu vestă verde sau Suicide Squad Joker, cu un aspect mai de stradă și părul verde scurt.

Machiajul de clovn

Unul dintre punctele principale ale costumului de clovn este cu siguranta machiajul.

În acest tutorial puteți învăța să vă machiați cu fața pictată de clovn pentru următoarea petrecere de costume. Va trebui să aveți acasă un kit bun de machiaj de clovn, cu picturi albe și colorate, mai ales dacă este un costum de circ.

Cheia este de a picta o fundație albă peste tot pe față și pe ea să aplicați vopsea cu diferite culori  pentru alte detalii: ochii mari și zâmbetul mare (și diavolesc în cazul „clovnilor criminali”), se adaugă o lacrimă (în cazul arlechinilor)…

Costume de clovn și accesorii

Un costum de clovn, de obicei, constă din haine largi și culori îndrăznețe. De obicei, poartă veste, cravate mari sau papioane, bretele care să țină pantalonii… Acestea sunt elementele indispensabile ale unui costum de clovn bun.

Perucile de clovn

În costumul nostru nu se poate să lipsească o peruca de clovn colorată și distractivă. În mod ideal, ele sunt abundente, parul creț si una sau mai multe culori foarte izbitoare. Deși multe modele de peruci de clovn de unde vă puteți alege dumneavoastră pe cea preferată, de la cel mai înfiorător la cele mai delirante și distractiv.

Pantofi de clovn

Știți că se spune că, clovnii pot dormi în picioare. Această declarație vine de la pantofi gigantici pe care ei îi  poartă, de obicei, care ar putea permite să dormă în picioare și să nu se cadă. Nu știm dacă e adevărat, dar știm că un clovn bun ar trebui să poarte pantofii ăștia de clovn. Sunt uriași și distractive și puteți alege pantofi roșii mai clasici sau culori mai extravagante.

Nasul de clovn

Nici un nas bun de clovn roșu nu poate lipsi în costumul tău de clovn. El este sunt complementul perfect pentru machiajul de clovn. Le puteți găsi în plastic, spumă și chiar latex, depinde de confortul și realismul pe care doriți să-l dați costumului.

Atingerea stelelor: accesoriile clovnului

Puteți completa costumul cu câteva accesorii obișnuite, cum ar fi bretelele, o cravată mare, mănuși albe sau o pălărie colorată cu o floare.

Puteți adăuga, de asemenea, câteva accesorii haioase precum o floare care aruncă apă, un corn pentru a face să sune în cele mai inoportune momente …

Costume de clovn pentru toți

Costume de clovn pentru barbați

Costume de clovn pentru femei

Costume de clovn pentru copii

Costume de clovn pentru bebluși

Cele mai înfricoșătoare costume de clovn ucigaș

Pentru a încheia articolul nostru, vrem să vă propunem o serie de costume de clovn ucigaș diabolic. Indiferent dacă sunt clovni, arlechini sau bufoni, cu un aspect înfiorător, ideal pentru Halloween sau petreceri cu temă înspăimântătoare.

Dar pentru a da un aspect cu adevărat înfiorător aspectului tău de clovn diabolic, nu este nimic mai bun decât să-l completezi cu o armă și o mască de clovn, mai ales dacă preferi să nu te pătezi cu machiajul de clovn.

Have fun!