Skip to content

Tendințe de Halloween 2019: costume, machiaj și decorațiuni

Halloween-ul este chiar după colț și, din este o sărbătoare care se sărbătorește din ce în ce mai mult în țara noastră și în toată Europa.

Dovleceii și pânzele de păianjen apar în decorarea caselor, magazinelor … și cu toții începem să discutăm cum va fi costumul nostru de Halloween anul acesta.

Pentru a cunoaște un pic mai bine cum să trăiești cea mai înfricoșătoare noapte a anului în țara noastră și la unii dintre vecinii noștri europeni, am pregătit acest articol care colectează tendințele în materie de decorațiuni, costume și machiaj de Halloween și cu care sperăm să vă inspirăm. Fie ca următorul „Halloween” să treacă „înfricoșător”.

Ce fel de Halloween este sărbătorit?

Halloween-ul își are originea în Samhain-ul celtic, ceea ce înseamnă sfârșitul verii și recolta. Se credea că în timpul Samhainului linia care separă „lumea celor vii” cu „lumea morților” s-a îngustat permițând spiritelor să treacă dintr-o parte în alta.

De fapt, se crede că tradiția îmbrăcării s-a născut pentru a speria spiritele rele.

Prin urmare, avem tendința de a asocia petrecerea de Halloween cu îmbrăcatul în mod înfricoșător. Dar adevărul este că nu în toate țările este așa. În multe locuri, atât copiii cât și adulții profită de Halloween pentru a se îmbrăca oricum își imaginează, chiar dacă nu are legătură cu teroarea: prințese, supereroi, desene … Orice tematică este bună ca să te bucuri de „Trick or Treat”.

Această imagine ilustrează care țări europene au mai multă dragoste pentru sângele fals și cicatricile de pe „Halloween” și care țări preferă un Halloween „mai relaxat”.

În general, în țările care au „adoptat” tradiția celtică (cum ar fi Spania, Franța, Italia sau Germania, printre altele), există o tendință mai mare de a purta costume de frică și teroare. În timp ce în țările în care „Halloween-ul s-a născut” precum Irlanda sau Regatul Unit, ei preferă să se îmbrace în teme mai puțin legate de teroare și să sărbătorească un Halloween mai „generalist”.

TOP costume de Halloween în Europa și România

Funidelia este unul dintre magazinele de costume și decorațiuni de referință de Halloween din toată Europa.

Pe baza datelor noastre de date de vânzări de Halloween-ul trecut, am compilat tematicile pentru a ne îmbrăca cu cele mai fioroase costume din Europa în 2018.

Este clar că tematica zombie este o „necesitate” în ceea ce privește costumele de Halloween, dar este interesant să evidențiem modul în care costumele din alte tematici atât de în vogă, precum Harley Quinn sau La Casa de Papel s-au strecurat în costumele de Halloween de top și sunt acolo pentru a rămâne un întreg sezon.

Mireasa lui Joker cu aspectul ei de Suicide Squad sau Catrina mexicană a Day of the Dead și machiajul ei spectaculos sunt câteva dintre costumele de Halloween pentru femei preferate de clienții noștri.

Și este clar că masca lui Dalí cu maimuța roșie pitorească a La Casa de Papel (unul dintre cele mai urmărite seriale Netflix din toată Europa) este una dintre cele mai originale opțiuni pentru un costum de grup pentru orice petrecere.

Pe de altă parte, copiii sunt o piesă fundamentală ăn Noaptea de Halloween. Atât de mult, încât costumul Ladybug, seria de desene preferate de cei mai mici din casă, s-a strecurat în cele mai vândute costume ale anului trecut.

Vrei să știi cum sunt aceste costume?

În România, ne-am alăturat tendinței generale a Europei, unde atât Harley Quinn, cât și Ladybug sau La Casa de Papel au fost temele care ne-au plăcut cel mai mult pentru a ne deghiza ca anul trecut.

Cele mai bune costume de Halloween din ultimii 5 ani

Dar dacă sunteți în căutarea de idei pentru a vă deghiza următorul Halloween, poate doriți să știți care au fost costumele care au marcat tendințele în ultimii ani.

Premierele de film și televiziune și personaje terifiante sunt cele mai populare de câțiva ani, dar … nu a fost întotdeauna așa. De exemplu, în 2016 costumul gonflabil T-Rex a fost cel mai bine vândut în perioada Halloween-ului. Îți amintești?

Pentru 2019 avem propriul nostru pariu despre costumele de Halloween care vor fi un trend. Și încep cu „J” de la Joker. Filmul tocmai a fost lansat și promite deja să fie unul dintre cele mai mari realizări. Va primi Joaquin Phoenix statutul de „cel mai bun Joker” de la Heath Ledger?

Dar nu este Joker singurul „clovn” care se strecoară în pariul nostru. Pennywise este din nou unul dintre personajele preferate (în ciuda farselor, nu există o petrecere de Halloween în care un clovn criminal să lipsească).

Și al tău este machiajul, nu ezita, costumul Catrinei mexicane a Zilei Morților este cel pe care ar trebui să-l alegi de Halloween. Atât în versiunea sa feminină, cât și în cea masculină. Cu siguranță veți fi înspăimântători!

Costume de Halloween pentru copii și adulți

Deși există tematici de vârsta ta, ele vor avea succes întotdeauna de Halloween, precum zombi, vrăjitoare sau vampiri. Copiii și adulții au gusturi diferite. Acesta este motivul pentru care am realizat acest rezumat al tematicilor care, în general, atrag mai mulți copii și adulți.

În România, copiii tind să aibă mai mult gust pentru „teroarea clasică” precum zombii și vampirii, deși personajul lor preferat este Harry Potter, fără îndoială. Cu toate acestea, adulților nu numai că le place să se îmbrace înfricoșător, dar La Casa de Papel și anii 20 sunt câteva dintre costumele noastre preferate.

Cele mai bune costume de Halloween pentru animalul tău de companie

Dar deghizarea de Halloween nu este doar o problemă numai pentru oameni, ci și pentru animalele de companie. Din ce în ce mai des vedem animale de companie (în principal câini și pisici) îmbrăcate în costume originale pentru a sărbători orice ocazie specială cu stăpânii lor. Și animalele de companie sunt un membru al familiei. Cum să ratezi ocazia de a deghiza toți membrii familiei, inclusiv câinele sau pisica?

Acestea sunt costumele pentru câini și pisici care au avut succes Halloween-ul trecut: supereroii, vampirii și Star Wars sunt, de obicei, cei pe care i-au plăcut cel mai mult „prietenii noștri cu patru picioare”.

În România, animalele noastre de companie au gusturi variate și același lucru le oferă deghizarea personajelor de desene animate, cum ar fi Scooby Doo, a celor cu dulciuri de cupcakes. Asta da! Le place să își arate în prealabil look-ul de Crăciun.

Dacă propunerea noastră pentru costumele de Halloween ale „oamenilor” ar include costumul Joker … Pariul nostru pentru animale de companie nu ar putea fi mai prejos.

Care este costul mediu al costumelor de Halloween?

Și deși deghizarea de Halloween și decorarea casei pentru a o pregăti de Halloween este foarte distractivă, nu există nici o îndoială că, într-o măsură mai mare sau mai mică, aceasta implică o anumită investiție financiară.

Am făcut acest rezumat care reflectă cheltuielile medii făcute în perioada ultimulului Halloween din țara noastră.

Dacă sunteți hotărât să sărbătoriți Halloweenul, dar doriți să o faceți într-un mod mai economic, la Funidelia veți găsi mai multe propuneri de costume ieftine, perfecte pentru o noapte terifiantă, fără a vă depăși bugetul.

Cel mai original machiaj de Halloween

Machiajul este o piesă cheie pentru fiecare costum, cu atât mai mult pentru costumele de Halloween care necesită sânge, cicatrici sau pustule pentru a arăta mai realist și mai înspăimântător.

Vopseaua albă, neagră, sângele fals și latexul lichid pentru a vă face propriile răni sunt câteva dintre elementele de bază de care are nevoie fiecare machiaj de Halloween, dar în funcție de costumul dvs., veți avea nevoie de ceva mai mult decât un accesoriu.

Iată un rezumat al tendințelor de machiaj de Halloween din toată Europa:

Așa cum am anunțat deja, una dintre propunerile noastre de tendințe pentru a vă deghiza de Halloween este La Catrina mexicanul Day of the Dead, așa că aici vă lăsăm un simplu tutorial pentru a vă realiza craniul mexican care vă va ajuta cu siguranță.

Dacă, dimpotrivă, iubești zombi și morții mergători, vei avea nevoie de sânge fals, latex lichid pentru a-ți face propriile răni și câteva proteze pentru a-ți arăta aspectul cu adevărat putred. În acest tutorial de machiaj zombie vă explicăm pas cu pas cum se face.

Iar dacă preferi să te îmbraci ca un schelet, machiajul alb-negru este soluția. Realizați cercurile negre din jurul ochilor și gura realizați-o cu atenție, și nu pierdeți detaliile atunci când vopsiți dinții și fălcile. Sperăm să vă placă acest tutorial.

TOP Măști de Halloween

Dar dacă abilitățile dvs. de machiaj nu sunt cele mai bune și nu puteți obține aspectul de Halloween pe care îl doriți, oricât de greu încercați, nu vă faceți griji, măștile de Halloween sunt ceea ce aveți nevoie.

Latex, vinil, măști, măști … dar mai ales foarte realiste. Principalii ucigași ai filmelor horror precum Michael Myers, Pennywise, Billy de Saw sau Jason sunt câteva dintre măștile preferate din Europa. Dar și zombii (chiar și cei ai Game of Thrones) și, desigur, chiar Dalí.

Ai văzut cum arată?

Cel mai original decor de Halloween

Dar, dacă există ceva care să ne facă să ne simțim că suntem cu adevărat pe vremea vrăjitoarelor, decorațiunile de Halloween sunt cele care creează totul. Magazinele, casele și chiar străzile sunt pline de decorațiuni cu dovlecei, râme, bâte și păianjeni (decorativi) … Totul este îmbrăcat pentru a sărbători cea mai originală noapte de Halloween!

Scheletele, zombii și dovlecii sunt tematicile preferate de europeni pentru a-și decora casele de Halloween, dar și păianjeni, vrăjitoare sau fantome.

În această imagine, puteți afla, de asemenea, care țări europene decorează cel mai mult această dată. Cu siguranță vei fi surprins!

Și există multe moduri diferite de a vă decora petrecerea de Halloween. Diferite tematici pentru a decora pe care le puteți utiliza în funcție de tipul de petrecere dorit.

Dacă aveți gusturi clasice, vă recomandăm o decorațiune de Halloween cu dovlecei și păianjeni ca elemente fundamentale de decor, deși puteți include și schelete sau cranii ocazional. Totul va trebui să fie negru și portocaliu și puteți adăuga chiar un semn luminos care strălucește în întuneric, pentru a da un aspect puțin mai înspăimântător.

Deși dacă doriți o petrecere cu adevărat elegantă, puteți folosi negrul și auriul ca și culori principale. La fel ca aici:

Dacă ești tipul de om care se bucură de vizitele furișate la cimitir în timpul Halloween-ului, atunci scheletele și craniile nu pot lipsi din decorarea petrecerii tale de Halloween.

Dacă vă plac craniile, dar cele legate de Ziua Morților, avem o decorație mult mai colorată cu Catrinas și ghirlande cu flori, care amintește de filmul pentru copii COCO.

Dacă ceea ce îți place cu adevărat de Halloween este „lumea zombie” și a morților care se plimbă, sângele fals și membrele amputate vor deveni aliații tăi pentru cea mai terifiantă decorație de Halloween.

Iar pentru iubitorii de filme horror, ucigașii în serie și personajele clasice din filme înfricoșătoare precum Jason sau Freddy Krueger, au un loc în decorațiunea noastră de Halloween.

Trick, Deal sau Caries? Sfaturi pentru a avea grijă de dinții dvs. de Halloween

Dacă sunteți unul dintre cei care profită de „Trick or Treat” în Noaptea de Halloween pentru a vă „îndulci” cu bomboane, aveți grijă! Deoarece cavitățile sunt adevărații dușmani ai Halloweenului. Copiii și adulții „ne lasă în pază” în timpul petrecerii când, de fapt, Halloween-ul este una dintre zilele cu cel mai mare consum de dulciuri de-a lungul anului!

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea dinților dvs. de care va trebui să țineți cont în special de Halloween. Ia aminte!

🍬 Mâncați dulciuri după mese, saliva produsă în timpul mesei ajută la curățarea bacteriilor din gură.

🍭 Evitați bomboanele foarte tari sau lipicioase, deoarece acestea rămân în gură mai mult timp și crește riscul de carii a dinților.

🍬 Selectați dulciurile care vă plac cel mai bine pentru Halloween și salvați restul pentru alte ocazii speciale.

🍭 Consumul între 1,5 și 2 litri de apă pe zi va reduce riscul de carii a dinților (nu numai de Halloween, ci în fiecare zi).

🍬 Nu bea băuturi dulci sau băuturi răcoritoare, deoarece acestea nu sunt recomandate pentru dinți sau pentru o dietă sănătoasă.

🍭 Mestecarea gumei de mestecat fără zahăr după mâncare ajută la prevenirea cariilor dentare.

🍬 Spălați-vă întotdeauna pe dinți după fiecare masă și amintiți-vă că ața dentară nu ajunge.

🍭 Bunătățile de Halloween sunt foarte amuzante, dar fructele sunt mult mai sănătoase și la fel de dulci.

🍬 Calciul întărește și protejează dinții și contribuie la reducerea riscului de carii.

🍭 Nu uitați să vă vizitați dentistul cel puțin o dată pe an.

Dacă sunteți încă hotărât să terminați stocul de bomboane următorul Halloween, iată câteva sfaturi pentru a-l face cel mai sănătos mod pentru dinții voștri:

🧛 Alegeți ciocolata înainte de un alt tip de bomboane, deoarece este ușor de curățat de pe dinți și, cu cât este mai pură, cu atât are mai puțin zahăr.

🧟 Dulciurile lipicioase și bomboanele „tari” sunt cele mai rele. Rămân în gură mai mult timp, crescând riscul de carii a dinților. Bomboanele tari, de asemenea, te pot face să își rupi dinții dacă nu ești atent.

🧛 Deși senzația produsă de acizii dulci poate fi distractivă, acești acizi îți pot slăbi dinții crescând riscul de apariție a cariilor.

🧟 Popcornul este greu de curățat, așa că încercați să vă spălați pe dinți sau să folosiți ață dentară după ce ați terminat de mâncat.

Cu aceste sfaturi practice, sperăm să vă puteți bucura de Halloween fără să vă preocupați de durerile de dinți a doua zi.

Horror is fun!

Dar îți place să te deghizezi așa cum îți place, să sărbătorești o petrecere la tine acasă sau să mergi la barul obișnuit … vrem ca următorul Halloween să fie o noapte pe care să nu o uiți niciodată. Pentru asta, amintiți-vă! Frica are și o latură distractivă!

Metodologie

Pentru elaborarea informațiilor propuse în articol, am utilizat datele despre vânzările Funidelia din octombrie 2018 în diferite țări europene.